Wij

Topor werd in 2008 opgericht door Marian Verschoote en Laurent Ballaux.

 

Marian leidt de mind&body activiteit bij Topor en levert advies op maat. Sinds 2008 verdiept zij zich in gezondheids-management en het inzetten van gezondheid en vitaliteit als innovatief thema in de ontwikkeling van organisaties. Marian is jurist (UGent), voormalig advocaat aan de Gentse en Antwerpse balie, voedingsexperte en yoga docente.

 

  • Als advocaat en als senior consultant bij SD-WORX deed zij 20 jaar lang praktijkervaring op in sociaal-juridische adviesverlening op maat aan bedrijven uit de meest diverse sectoren, steeds met bijzondere aandacht voor praktische en efficiënt implementeerbare oplossingen. Zij begeleidde firma’s bij sociale inspecties, vakbondsonderhandelingen, herstructureringen en de  implementatie van arbeidsduursystemen,…
  • Marian begeleidt organisaties en hun medewerkers om anders met werkdruk en energie om te gaan. Ze reikt stevig onderbouwde tips aan op het vlak van voeding, beweging, werk, en leven. Ze geeft yoga sessies op kantoor  en workshops over het belang van gezonde voeding en vitaliteit.

Laurent_Ballaux_120X120

Laurent heeft de voorbije 20 jaar een omvangrijke expertise opgebouwd op vlak van Human Resources Management bij SD-WORX, Vivium, Argenta en ING. Als sociaal jurist (KULeuven) met een aanvullende opleiding bedrijfseconomie beheerst hij alle sociaal-juridische aspecten van personeelsbeleid.

 

  • Hij begeleidde fusies en reorganisaties, hertekende vernieuwende HR-processen en systemen, implementeerde effectieve performance management systemen, compensations & benefits policies en is erg vertrouwd met “Het Nieuwe Werken”.
  • Hij is een doelgerichte pragmaticus met een brede inzetbaarheid in het HR-domein, voerde talloze vakbondsonderhandelingen en heeft een uitgebreide kennis van de bank- en verzekeringssector.

 

Share this: