Wij

Topor werd in 2008 opgericht door Marian Verschoote en Laurent Ballaux.

 

Marian leidt de sociaal-juridische adviesverlening bij Topor en levert advies op maat. Sinds 2008 verdiept zij zich in gezondheids-management en het inzetten van gezondheid en vitaliteit als innovatief thema in de ontwikkeling van organisaties. Marian is jurist (UGent) en voormalig advocaat aan de Gentse en Antwerpse balie.

 

  • Als advocaat en als senior consultant bij SD-WORX deed zij 20 jaar lang praktijkervaring op in sociaal-juridische adviesverlening op maat aan bedrijven uit de meest diverse sectoren, steeds met bijzondere aandacht voor praktische en efficiënt implementeerbare oplossingen.
  • Marian was actief op vlak van fusies en overnames, herstructurering en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, ontwikkeling en implementatie van arbeidsduursystemen en flexibiliteit, ontslagbegeleiding , loonoptimalisatie, maatwerk inzake contracten, CAO’s, HR policies,… Zij begeleidde firma’s bij sociale inspecties en bij vakbondsonderhandelingen.

 

Laurent_Ballaux_120X120

Laurent heeft de voorbije 20 jaar een omvangrijke expertise opgebouwd op vlak van Human Resources Management bij SD-WORX, Vivium en ING. Als sociaal jurist (KULeuven) met een aanvullende opleiding bedrijfseconomie beheerst hij alle sociaal-juridische aspecten van personeelsbeleid.

 

  • Hij begeleidde fusies en reorganisaties, hertekende vernieuwende HR-processen en systemen, implementeerde effectieve performance management systemen, compensations & benefits policies en is erg vertrouwd met “Het Nieuwe Werken”.
  • Hij is een doelgerichte pragmaticus met een brede inzetbaarheid in het HR-domein, voerde talloze vakbondsonderhandelingen en heeft een uitgebreide kennis van de bank- en verzekeringssector.
Share this: